Зареждане...

Продукти

 elmex® произлиза от Швейцария и се разработва от компанията Gaba group, една от водещите компании в сферата на оралното здраве в страната. Фирмената дейност на компанията датира отпреди близо 400 години, от фармацевтичната компания Goldene Apotheke Basel. По това време велики имена като Исак Нютон, Галилео Галилей и Рене Декарт развиват своите теории в разгара на научната революция.

През 1963 г. е създаден първият продукт от продуктовата линия elmex®: паста за зъби elmex с аминфлуоридна технология, разработена от Ханс Р. Мюлеман в партньорство с групата GABA.

Мюлеман, известен като "Мистър Елмекс", е първият професор по стоматология в света, посветил се изцяло на превантивната орална медицина, учил и преподавал в Университета в Цюрих, където са преминали повече от 10 Нобелови лауреати като физика Алберт Айнщайн.
През годините elmex се превръща в експерт в областта на грижата за устната кухина, предотвратявайки зъбната ерозия и износването на зъбите, причинени от съвременния начин на живот на младите хора и възрастните, които са подложени на различни фактори, които могат да навредят на здравето на устната кухина: ежедневните навици като прекомерна консумация на кафе и енергийни напитки, стресът, стомашните заболявания и дори практикуването на физически дейности могат да предизвикат този проблем.

През 2004 г., когато Colgate Palmolive придобива групата GABA, elmex придобива световна известност, обединявайки лидерството в областта на оралното здраве с най-добрата технология за устойчивост. В този контекст марката elmex пристига в България, предлагайки решение на съвременните предизвикателства за млади хора и възрастни, които се стремят към здрави зъби и балансиран начин на живот. 

 

Продуктов каталог elmex